منتديات جامعتنا

وربنا منورين المنتدى يا شباب احلى جامعه فى الدنيا .. بقولكم ايه احنا عايزين نكبر المنتدى ده و يبقى من احسن المنتديات الجامعيه الى موجوده . و دا مش هيتم الا اذا كان فيه اعضاء فعاله كتير
فا لو ليكم مزاج تسجلو ماشى .. ولو مش عايزين بردو ماشى .. و لو مسجلين اصلا يبقى ادخلو باسمكم و الباسورد و لو مش عايزين بردو ماشى .. و لو زهقتو و عايزين تقفلو المنتدى ماشى . بس طبعا لو سجلتو هتبقى حاجه حلوه ليا و ليكم ان شاء الله . بحبكم على فكره
منتديات جامعتنا

شباب جامعة المنصوره


    المواد الحافظة ومكسبات اللون تضر الياميش

    شاطر
    avatar
    rose
    لسه جديد
    لسه جديد

    انثى
    عدد الرسائل : 90
    العمر : 22
    بلدك ايه ؟ : من دنيا تانية
    كلية ايه : لسه ان شاء الله
    هواياتك ايه ؟ : متعدش
    تاريخ التسجيل : 07/05/2010

    جديد المواد الحافظة ومكسبات اللون تضر الياميش

    مُساهمة من طرف rose في الأربعاء أغسطس 11 2010, 22:54

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



    المواد الحافظة ومكسبات اللون تضر الياميش




    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


    ياميش رمضان ضيف أساسي علي مائدة الشهر الكريم‏,‏ ولكل نوع من الياميش فوائد غذائية وصحية حيث تشتمل علي مواد كربوهيدراتية تمد الجسم بالطاقة

    كما أنها مصدر هام لكثير من الاملاح المعدنية الضرورية للجسم كالحديد والكالسيوم والبوتاسيوم‏,‏ والعناصر الغذائية المضادة للأكسدة والتي تحمي الجسم من السميات ومسببات الطفرات الوراثية والسرطانات‏.‏ لكن تحذر د‏.‏ منال رمضان الاستاذ بشعبة الصناعات العذائية بقسم الكيمياء ومكسبات الطعم والرائحة بالمركز القومي للبحوث من أن أسلوب تجفيف فواكه الياميش يتم أحيانا باضافة مواد كيميائية صناعية ضارة جدا بصحة الانسان بهدف تحسين شكل المنتج من حيث اللون والمظهر الخارجي لكي يكون لامعا وبراقا‏..‏ كما يحدث في عملية تجفيف القراصيا والزبيب التي يضاف اليها بعض المواد الكيميائية لتفتيح لونها لو زادت هذه المواد عن الحد المسموح به تكون ضارة جدا للجسم‏.‏ وبعض المصانع تستخدم بعض المواد الكيميائية الحافظة لتحمي الياميش من التلف لفترات زمنية طويلة لذلك تنصح السيدات بشراء المنتجات الغذائية المدون عليها عبارة خالي من المواد الحافظة وخال من المواد الملونه والمكسبة للون والطعم وعادة هذه المنتجات تكون مدة صلاحيتها أقصر والابتعاد عن المنتجات المخزنة لفترات طويلة والأفضل لكل ربة أسرة أن تتعلم طرق تجفيف هذه الفواكه داخل منزلها للوقاية من مخاطر مكسبات الطعم واللون والرائحة‏.‏




      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة أكتوبر 20 2017, 18:04